top of page

VARFÖR AFFÄRSJURIDIK?

Namn: Matilda Sjöblom
Ålder: 20 år 
Åk: Alumn

 

Varför sökte du till affärsjuridiska programmet?

Jag har alltid velat plugga juridik! Jag studerade ekonomi med inriktning mot juridik på gymnasiet och tyckte därför att affärsjuridik vid LiU verkade väldigt rolig.
 

Har du något extrajobb?

Ja, jag jobbar i matbutiken Coop Nära på Vallaplan intill universitetet!
 

Fungerar det att jobba utöver studierna?

Det fungerar jättebra för mig! Dock är det viktigt att hitta ett jobb där ens chef är flexibel och förstår en som student. Jag planerar med min chef och kan välja jobbpass väldigt fritt med hänsyn till tentor etc. Mest blir det kvällar och helger, sen får jag planera studentlivet utöver det. 
 

Vad är det bästa med att ha ett extrajobb?

Pengar pengar pengar HAHA! Skämt o sido så ser det bra ut på ens CV då man uppfattas som väldigt ambitiös om man pluggat 100% och även haft ett extrajobb. 

35424690_1959432370743304_68810158184406

Namn: Filip Warnestad 
Ålder: 21 år 
Åk: Alumn

Vad tycker du är det mest intressanta med att studera affärsjuridik?

Att man får studera och lära sig oerhört viktig och nyttig kunskap. Att läsa affärsjuridik ger dig som student en bred kunskap inom juridik och ekonomi, om du då är intresserad av juridik och ekonomi så är det affärsjuridiska programmet i Linköping det absolut bästa i landet!
 

Är du aktiv i något vid sidan av studierna? 

Ja det är jag. Jag är med i en förening som heter LiU Formula Student, där jag är med och sköter spons och PR. Kort och gott är det en förening som varje år bygger, helt från grunden, en formula racingbil som vi sedan tävlar med i en global tävlingsserie som heter Student Formula. I år var vi och tävlade på den anrika banan Silverstone i England och fick med oss vårt bästa resultat hittills. Nästa år väntar nya tävlingar och förhoppningvis ännu bättre resultat. Helt klart roligaste projektet och föreningen på LiU. 
 

Är det något som har överraskat dig positivt med studierna på programmet? 

Linköping som stad har överraskat positivt. En stad som har det mesta, och framför allt ett riktigt bra studentliv! I övrigt så har programmet nått upp till mina förväntningar, och de första 3 terminerna har gått galet fort. Man har kul längst vägen!

Med 5 ord, övertyga en student om att börja studera på det affärsjuridiska programmet!

Grymma studier och grymt studentliv!

bottom of page